Arbeta Tillsammans med din Partner – 10 tips för Bra Samarbete

De som delar yrkes- och privatliv utsätts ofta för ett hårt prov. För att undvika konflikter, här är några praktiska tips.

Par som bestämmer sig för att arbeta tillsammans utgör utan tvekan en stor utmaning för sin relation. Att ha den andra personen omkring sig nästan 24/7 är bara en del av historien.

Men även om många detaljer kan utgöra små stötestenar för partnerskapet, talar en sak särskilt för par som ändå bestämmer sig för att arbeta tillsammans: de litar på att de ska göra allt och är övertygade om stabiliteten i deras förhållande. Det är en utmärkt grund.

Partners som träffades på jobbet har också goda förutsättningar att klara av det, eftersom de har precis samma lärt känna varandra och och upplevt kärlek under svåra förhållanden. Den här guiden visar hur par kan få ut det bästa ur denna speciella situation och hur de kan arbeta och leva tillsammans framgångsrikt.

Tips 1: Olika ansvarsområden

Tips 2: Håll dig professionell

Tips 3: Dra tydliga gränser

Tips 4: Bevara ett sunt sinne för humor

Detta är ett bra råd i nästan alla oenigheter. Intelligent humor hjälper till att dämpa jobbiga situationer. Angående exemplet ovan kan det betyda att när en partner får frågan om sitt humör svarar han med en blinkning att han blev retad av en trevlig kollega på kontoret idag. Om den andra personen fångar bollen kommer ilskan säkert att försvinna snabbt och ingenting står i vägen för ett trevligt slut på dagen.

Tips 5: Skapa utrymme för dig själv

Medan arbetande par vanligtvis främst är angelägna om att spendera så mycket tid tillsammans som möjligt är det mycket viktigt för par som arbetar tillsammans att också få plats för sig själva. Detta kortvariga avstånd till den andre är en viktig grund för harmonisk samexistens och för att kunna se fram emot den andre.

Individualitet är också lika viktigt här. Alla behöver utrymme för sig själva för att bli säkrare i sig själva och för att uppfatta sig som självständiga personer. Det får inte hända att du på grund av det nära samarbetet med din partner och den pågående närheten bara definierar dig själv genom dem och tappar bort dig själv i processen.

Den som har tid att reflektera över sig själv och är i fred med sig själv, blir en bättre partner och allt han vill vara för sig själv och för andra.

Tips 6: Regelbundna fritidsaktiviteter tillsammans

Denna punkt är verkligen viktig för att harmonisera som par och speciellt i det gemensamma jobbet. Cykelturer eller vandringar tillsammans hjälper till exempel att rensa huvudet och lämna arbetet bakom dig. Träning i frisk luft stöder denna process fantastiskt.

Naturens små under uppfattas tillsammans och skapar vackra minnen. Detta svetsar inte bara samman människor, det hjälper också till att hantera tiden tillsammans på jobbet lättare. Å ena sidan beror det på att du inte längre har känslan av att gå miste om något och antingen längtar efter din partner under arbetet eller kämpar med negativa känslor.

Denna tid som spenderas tillsammans och används intensivt hjälper till att kunna arbeta mer koncentrerat och fritt från distraktioner från den privata sfären. Bra planering och konsekvens är väsentligt här – annars kan det hända allt för snabbt att andra, till synes viktigare saker, kommer i vägen.

Tips 7: Rätt sätt att hantera din partners framgång

Det kan hända att en av partnerna befordras eller är mer framgångsrik på en annan professionell nivå än den andra. Om det nu finns utrymme för avundsjuka och svartsjuka kan det bli ett riktigt stresstest för relationen.

En balanserad relation mellan kollegial professionalism och förmågan att vara glad för den andre på privat nivå motverkar framgångsrikt detta och stärker relationen. Diskussioner i förväg hjälper till att påminna om denna inställning om det kommer till det värsta. Så du är bör tänka igenom de olika scenarierna i en trevlig och avslappnad atmosfär för att vara förberedd.

Tips 8: Förbli attraktiv för din partner

Att spendera nästan varje timme av dygnet tillsammans riskerar att bli förutsägbart för den älskade. Du tror att du vet allt om den andre och kan förutse varje steg. Ibland kan det till och med vara sant. Så det är hög tid att överraska och få in en frisk fläkt i förhållandet.

Att flytta en arbetsdag utanför, planera ett möte där en kjol bärs istället för jeans – eller vice versa – eller locka bort den andra personen från skrivbordet en varm sommarkväll för att känna regnet på huden med dem är bara en bråkdel av de oändliga möjligheterna att fly från den krypande monotonin. Förresten: Spontana idéer är fortfarande bäst.

Tips 9: Inse fördelarna – hur samarbete kopplar ihop par

En riktigt bra sak för par som arbetar tillsammans är att ha fördelarna i åtanke. Uppenbarligen finns det grundläggande likheter. Att matcha intressen och talanger ledde i slutändan till att människor hamnade i samma företag eller till och med grundade ett själva.

Är det inte skönt att en partners ointresse för det man gör på jobbet utesluts? Att du har någon vid din sida som är en bra kontaktperson för professionella frågor? Det är trevligt att känna till och uppskatta din partners styrkor och förmågor. Att känna till den andres arbetsmoral och se dem ur det perspektivet är också en utmärkt grund för en speciell form av uppskattning och erkännande.

Förståelsen för partnern växer också med en sådan konstellation. Medan andra par ofta har missförstånd och argument om varandras arbete, har partnerna här nytta av varandras kunskaper om arbetsförhållanden och den stress som är förknippad med det.

Ingen behöver gå långt för att mödosamt förklara varför de inte är på bra humör idag, eller varför de behöver lite vila och tid för sig själva efter jobbet. Att känna varandra så väl är en klar fördel när det gäller att balansera arbete och relationer.

Att arbeta tillsammans med partnern – följande fördelar och nackdelar följer med:

 

  • hög aktning för den andre på grund av exakt kunskap om hans förmågor och talanger
  • gemensamma yrkesintressen gör planering för framtiden lättare ingen känner sig utestängd från sin partners det är en värdefull upplevelse att se andra på toppen av sin kreativitet
  • partnerna har svårare att behålla sin individualitet
  • det är svårt att inte blanda jobb med privatliv

Tips 10: Arbeta tillsammans och bli ett oslagbart team

Gemensamma professionella intressen och harmoni i partnerskapet är en utmärkt grund för ett kraftteam. Partners bör använda denna starka kombination för att planera sin professionella framtid tillsammans. En storlek större kan man drömma om. Vad sägs om ditt eget företag?

Eller, om detta redan finns, vilka gemensamma idéer kan stimulera affärer? Hur är det med socialt engagemang? Denna laganda stimulerar både partnerskap och framgång.

Slutsats

Att arbeta tillsammans som ett par är verkligen en utmaning värd att anta! Om partnerskapet alltid har företräde framför affärsrelationen, kommer kärleken inte att hamna vid sidan. Och med en lyckad kombination av bra humor, disciplin och en extra portion kärlek har dessa par störst chans att bli en oslagbar dubbel.

 

By Backbyskolan

Lämna ett svar

Relaterade artiklar