Skriv den Perfekta Jobbansökan i 5 steg

Att få ett jobb kräver en bra eller perfekt jobbansökan, eftersom den används av HR-chefen för att få ett första intryck av den sökande.

För att övertyga företaget bör ansökningshandlingarna innehålla ett personligt brev, ett fotografi, ett fullständigt CV och alla intyg som krävs av företaget. Det är också viktigt att se till att de skrivna texterna inte innehåller några stavfel eller grammatiska fel. En ren och välstrukturerad ansökningsmapp är därför avgörande för en framgångsrik ansökan.

För att skapa en perfekt ansökan innebär det att först en gång skriva de enskilda texterna. Eftersom grammatik och stavning är viktigt kan det vara vettigt att låta någon korrekturläsa dem, eftersom fyra ögon är bättre än två. Framför allt, om du har problem med språket eller att skriva, är support nödvändigt.

1. Perfekt ansökan – personliga brevet

En ansökan innehåller alltid ett personligt brev. Introduktionstexten till ett personligt brev ska tydliggöra vilket jobb du söker eller vilken platsannons ansökan bygger på.

Dessutom bör dina egna styrkor och färdigheter finnas med i detta brev, eftersom detta gör att företaget kan se om du är lämplig för den utlysta tjänsten. I ett personligt brev är det naturligtvis viktigt att använda rätt hälsning. Det ska alltid skrivas med versaler, liksom de tillhörande pronomenen. Du kan hitta några mycket bra mallar för personliga brev online och söka specifikt på yrkesgrupper.

2. Perfekt ansökan – CV:t

Så att företaget kan få en första inblick i den sökandes karriär till dags dato är ett detaljerat CV i tabellform en del av en ansökan. Detta bör definitivt vara komplett och inte innehålla några luckor. Sådana ”sysslolösa tider” är alltid en anledning för ett företag att ställa skeptiska frågor. Naturligtvis måste all information som lämnas vara sann.

3. Löneförväntningarna

Vissa företag vill ha information om löneförväntningarna för sökande. Här bör du tänka noga på beloppet du anger. Det kan vara en bra idé att ta reda på vad en typisk lön är i branschen i fråga. Det är verkligen meningsfullt att inte sätta den önskade lönen för högt. I en intervju har du fortfarande möjlighet att förhandla. Den önskade lönen ska givetvis inte ligga under existensminimum. Lönekalkylatorer fungerar som lite hjälp med vilken lön som är vanligt i vilken bransch

4. bilden

Om du vill skriva en ansökan behöver du inte bara texter men också en bild. En sådan bild ska vara en porträttbild och visa den sökande med ett vänligt uppträdande och lämplig klädsel. Ett foto där du är fotograferad i sällskap eller som visar att du festar är absolut inte fördelaktigt.

En perfekt applikation innehåller en bild tagen av en fotograf. Självgjorda (mobiltelefon) foton eller fotokopior rekommenderas inte. Läs online för tips om hur ett bra jobbansökansfoto ska se ut

5. Ansökningsmappen

Att ge ett gott intryck är det första målet för alla som skickar in en ansökan vill skriva. Detta inkluderar också en bra titt på applikationsportföljen.

En bra idé är att använda en stel mapp. Om du gillar det extravagant kan du till och med använda en applikationsmapp med ditt namn tryckt på. Ordningen är också viktig. Ett försättsblad ska följas av ett foto, följt av ett personligt brev, CV och alla nödvändiga intyg. På så sätt har respektive HR-chef snabbt en bra överblick och behöver inte leta länge.

By Backbyskolan

Lämna ett svar

Relaterade artiklar