Jobbansökan – Idealisk struktur för ett Personligt Brev till ditt CV

I en jobbansökan är det första intrycket avgörande. Ett personligt brevs innehåll och struktur måste därför passa. Vi kommer att förklara för dig vad som är viktigt här.

För att få en kallelse till intervju är det vanligtvis nödvändigt att skicka ett framgångsrikt personligt brev och CV.

Det är inte bara en fråga om din personliga kompetens, utan också om ett attraktivt personligt brev.

Så att inget går fel när du skapar brevet vill vi nu förklara för dig hur ett sådant personligt brev ska vara uppbyggt.

Först och främst: För att layouten ska fylla i formuläret är det lämpligt att du använder en mall.

Struktur av ett följebrev – Detta är så det ska se ut:

Avsändare:

Mottagare:

Här ska du rikta ansökan så direkt som möjligt till din kontaktperson. Precis som med dina egna kontaktuppgifter anses ett misstag här i allmänhet vara en faux pas – så det är bäst att kontrollera uppgifterna två gånger.

Plats och datum:

Självklart, plats och datum för skapande får inte saknas. Återigen, det är bättre att kontrollera två gånger om dessa uppgifter är korrekta

Ämne:

Ämnet är avgörande och bör följa adressaten, plats och datum. Här ska du formulera brevets ämne kort och koncist. Här är ett exempel:

Angående: Ansökan om jobb som …

Hälsning:

Slutligen följer hälsningen. Känner du kontaktpersonen bör du tilltala den med namn. Annars bör du undvika att skriva det vanliga ”Hej” då alla skriver det. Det kan därför vara bättre att gå rakt på sakt för att snabbt fånga deras uppmärksamhet.

I kreativa yrken kan ett kreativt tal vara bättre. Risken för ett misstag är dock inte liten här heller. Och mycket viktigt: ett felstavat namn stänger snabbt tidigare vidöppna portar.

Struktur av följebrevet:

Det finns ingen magisk formel för det personliga brevet. I praktiken är följande vanligt: ​​I inledningen är det lämpligt att skriva en kort inledning på max 3 rader. Huvuddelen kan vara 5 till 6 meningar. Slutet är ungefär lika långt som inledningen.

Layout:

Teckensnitt/teckensnittsstorlek:

För teckensnitt och teckenstorlek bör du välja ett 10 pkt eller 12 pkt sans serif-teckensnitt.

Radavstånd:

För radavstånd anses 1,5 rad ofta vara bra. Avstånden måste också beaktas. Använd inte handen helt. Mallar hjälper dig också här att underhålla formuläret (t.ex. DIN 5008).

Stycken:

Följande gäller för stycken: helst 3-6 rader och meningar per stycke. Men även inte mindre än 3 rader, i undantagsfall även 7 rader

Glöm inte försättsbladet

Försättsbladet är också ofta försummat. Det här brukar HR-chefen se först. Här gäller det att behålla formuläret för en lyckad ansökan och självklart att samtidigt väcka uppmärksamhet. Internet kan hjälpa dig enkelt med detta. Det finns många försättsbladsmallar på webben som gör din ansökan till ett blickfång med en touch av personlighet och individualitet.

By Backbyskolan

Lämna ett svar

Relaterade artiklar