5 Tips för en Lyckad Anställningsintervju

I en intervju tas beslutet vanligtvis efter bara några minuter. Det är därför det är så viktigt att ta poäng redan från början och att vara så förberedd som möjligt inför intervjun.

Bävande knän, svettiga händer och rädsla för att misslyckas – för många är en anställningsintervju en absolut mardröm. Men se på det så här: Din ansökan har väckt intresse och gjort ett positivt intryck. Det enda du behöver göra nu är att övertyga den verkställande nivån. Men det är ofta haken.

En viss nervositet och spänning hör förstås till en anställningsintervju. Goda förberedelser är avgörande för att öka självförtroendet och öka chanserna att lyckas. Om du vill imponera i intervjun kan du komma igång med följande fem värdefulla tips.

Ett litet tips:

Anställningsintervjuer är alltid olika, men det finns fortfarande grundläggande saker som måste övervägas. Mer om det nu.

Hur man bemästrar konversationen framgångsrikt

Tips 1: Research om företaget eller företaget

Ett mycket användbart karriärtips är att göra en grundlig research om företaget och företaget innan du går på en intervju. Den som i förväg informerar sig om möjliga arbetssätt och arbetsprocesser kan trots allt övertyga med maximal professionalism. Att ta och uttrycka initiativ visar ambition och vilja att få jobbet. Adressera enastående egenskaper hos företaget eller organisationen.

Tips 2: Förbered din självpresentation

I varje anställningsintervju finns en serie standardfrågor som ställs av en arbetsgivare. Så du bör förbereda en kort text på två till tre minuters talartid i förväg för att presentera dig för arbetsgivaren. Ett handslag måste också läras in och kommer omedvetet att kommas ihåg av den andra personen. Öva det fria ordet för självpresentation flera gånger framför spegeln. Förresten: att tala långsamt och tydligt ger ett kompetent intryck och ökar talflödet, eftersom arbetsgivaren inte behöver upprepa en mening flera gånger

Tips 3: Rätt kläder

För intervjun bör du vara ren och klassisk klädstil kan väljas. Det här behöver inte alltid vara kostymen för mannen och byxdressen för kvinnan. Det beror helt enkelt på företaget och tillfället. Med rätt klädsel höjs suveräniteten i anställningsintervjun och den lyckas utrusta dig med mer självförtroende. Välj kläder som du känner dig bekväm i, men som ändå ser seriösa och professionella ut.

Tips 4: Småprata – var artig och humoristisk

Utifrån intervjun växlas några ord före eller efter själva intervjun. Här ska man försöka hitta en gemensam grund med arbetsgivaren. Låt samtalsflödet vägleda dig och undvik svåra ämnesbyten. En artig och vänlig ton är avgörande för att lyckas på en anställningsintervju. Men det kan också finnas en nypa humor för att framstå som sympatisk för den andra personen.

Tips 5: Acceptera drycken och spegla den andra personen

Om du erbjuds något att dricka bör du be om stilla vatten för att inte behöva rapa under samtalet. På så sätt slipper du torr hals och kan tala enklare.

Dessutom är det enligt beteendeforskning en fördel om du imiterar den andra personen i vissa situationer. Du ska inte överdriva och inte sträcka dig efter ett glas vatten för ofta om den potentiella nya arbetsgivaren gör det. Ändå är reflektionen av motparten inpräntad i det undermedvetna.

By Backbyskolan

Lämna ett svar

Relaterade artiklar