Sir Elton John ska hedras vid ceremonin för Global Citizen Prize.

Evenemanget arrangeras för att hedra individer eller grupper som använder sina plattformar för att främja medvetenhet och positiv förändring.

Rocket Man-stjärnan kommer att erkännas för sitt arbete med sin AIDS-stiftelse. Elton har arbetat outtröttligt för att avsluta aidsepidemin och inrättade en välgörenhetsstiftelse för sin namn 1993. Han är också hedrad för sina insamlingsinsatser för att hjälpa till med svaret på koronavirus.

Han delade de goda nyheterna på sina Instagram Stories och publicerade det officiella tillkännagivandet från Global Citizen-kontot.

73-åringen ansluter sig till andra hedersmän i Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyen, advokat Bryan Stevenson och affärsmannen Warren Buffett.

Prisutdelningen, värd av sångaren John Legend, kommer att äga rum på lördag och innehåller föreställningar från Gwen Stefani, Carrie Underwood och Common.

Usher, Oprah Winfrey, Miley Cyrus och Nick Jonas och fru Priyanka Chopra är också planerade att visas.

“Precis när du trodde att #GCPrize inte kunde bli bättre, lade vi till ännu fler otroliga artister i uppställningen, som @Katiecouric, @mileycyrus, @oprah och @usher!”, Säger ett inlägg på Global Citizen Instagram-sidan. “Ställ in lördagen den 19 december på @NBC för världspremiären av Global Citizen Prize, och tillsammans med vår värd @ johnlegend firar vi ledarna och aktivisterna som gjorde en inverkan 2020. Besök länken i vår bio för att lära dig mer och ta reda på hur du kan titta på. “