Glastonbury-medarrangör Emily Eavis har erkänt att de är “långt ifrån” att kunna säga om det definitivt kommer att bli en festival 2021.

50-årsjubileet för den ikoniska händelsen, som tyvärr avbröts på grund av koronaviruspandemin i sommar, skulle berättas av Sir Paul McCartney, Taylor Swift och Kendrick Lamar.

Och medan Emily och hennes far Michael – som samlar uppställningen tillsammans – gör “allt” i deras makt för att försöka få Worthy Farm-musik-extravaganza att äga rum nästa år, kan de inte säga med säkerhet om det kommer att vara ett evenemang 2021 .

Festivalen “förlorade miljoner” i år på grund av avbokningen och Michael hade tidigare varnat för att de skulle kunna gå i konkurs om det inte finns någon festival 2021.

I en ny intervju med BBC sa Emily: “Jag kan inte berätta hur mycket vi skulle vilja välkomna alla tillbaka till gården! Det har varit alldeles för tyst här i år och vi vill få folk tillbaka hit så snart som vi möjligen kan. Naturligtvis har vaccinnyheterna under de senaste veckorna ökat våra chanser, men jag tror att vi fortfarande är ganska långt ifrån att kunna säga att vi är säkra på att 2021 kommer att fortsätta.

“Vi gör allt vi kan för att planera och förbereda oss, men det finns fortfarande så många okända och faktorer som är helt utom vår kontroll. Vad vi definitivt inte har råd med att riskera är att komma för långt in i processen. nästa år, bara för att det ska rycks bort från oss igen. Vi förlorade miljoner i år och vi kan inte riskera att det händer igen. ”

På frågan om vissa uppsättningar kunde streamas live insisterade Emily på att det var något de skulle överväga “om vi inte kan köra hela showen nästa år”, medan hon hoppas att Taylor, Macca och Kendrick kommer tillbaka och rubriken när festivalen gör Varsågod.

Hon tillade: “Tja, jag hoppas verkligen att de kommer någon gång! Igen, det är mycket för tidigt för oss att kunna bekräfta uppställningen för 2021, men vi var så nöjda med vår uppställning för 2020 och Jag hoppas verkligen att alla dessa tre rubriker kommer att vara här på gården för länge. “